Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Španielsku našli pozostatky jedného z vrahov premiéra Djindjiča

Foto: TASR/AP

Pozostatky objavili tento týždeň v madridskej rieke Manzanares na základe výpovede jedného z členov zločineckej skupiny, Stretka Kaliniča.

Belehrad/Madrid 23. marca (TASR) - Španielska polícia pravdepodobne objavila telesné pozostatky Milana Jurišiča z tzv. zemunského klanu, ktorý sa podieľal na atentáte na srbského premiéra Zorana Djindjiča z marca 2003.

Pozostatky objavili tento týždeň v madridskej rieke Manzanares na základe výpovede jedného z členov zločineckej skupiny, Stretka Kaliniča. V priebehu pár dní má byť známe, či pozostatky patria Jurišičovi, ktorý zo Srbska ušiel tesne po atentáte, za účasť na ktorom ho v neprítomnosti odsúdili na 30 rokov väzenia.

Kalinič, ktorého zatkli v roku 2010 v chorvátskom Záhrebe, vo výpovedi povedal, že ostatní členovia zemunského klanu Jurišiča (37) zabili kladivom, pomleli v mlynčeku na mäso, časť uvarili a zjedli a zvyšok zabalili do plastových vreciek a hodili do rieky. K vražde zrejme došlo v roku 2009, údajne pre to, že Jurišič podviedol ostatných členov klanu, ktorým ukradol peniaze.

Polícia predpokladá, že vraždu a následný kanibalizmus viedol Luka Bojovič, srbský gangster, ktorého vo februári zatkli vo Valencii. V jeho byte následne objavili dokumenty, ktoré podporujú Kaliničovu výpoveď.