Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

VEĽKÁ EVAKUÁCIA: V Postupime odstraňovali zabudnutú bombu

Na snímke prázdne nástupište pred hlavnou železničnou stanicou v Postupime, metropole nemeckej spolkovej krajiny Brandenbursko vo východnej časti Nemecka, 8. novembra 2017. Odstraňovanie zabudnutej nevybuchnutej americkej leteckej bomby z druhej svetovej vojny si vyžiadalo evakuáciu takmer 10.000 ľudí. Americká 250-kilogramová letecká bomba sa našla v pondelok 6. novembra v stavebných základoch banky oproti hlavnej mestskej železničnej stanice. Z bezpečnostných dôvodov pozastavili úrady počas zneškodňovania bomby aj vlakovú a mestskú hromadnú dopravu, uviedla agentúra DPA. Dôsledky evakuácie v evakuačnej zóne postihli aj niekoľko služieb vrátane niekoľkých opatrovateľských domov, škôl, škôlok, jedného veľkého hotela, plavárne a budovy krajinského parlamentu. Foto: TASR/DPA

Americká 250-kilogramová letecká bomba sa našla v pondelok v stavebných základoch banky oproti hlavnej mestskej železničnej stanice.

Postupim 8. novembra (TASR) - Odstraňovanie zabudnutej nevybuchnutej americkej leteckej bomby z druhej svetovej vojny si v stredu vyžiadalo evakuáciu takmer 10.000 ľudí v centre Postupimu, metropoly nemeckej spolkovej krajiny Brandenbursko vo východnej časti Nemecka.

Americká 250-kilogramová letecká bomba sa našla v pondelok v stavebných základoch banky oproti hlavnej mestskej železničnej stanice. Z bezpečnostných dôvodov pozastavili úrady počas zneškodňovania bomby aj vlakovú a mestskú hromadnú dopravu, uviedla agentúra DPA.

Úrady uzatvorili zónu do 800 metrov okolo miesta nálezu v centre mesta, ktoré je súčasťou metropolitnej oblasti Berlín/Brandenbursko.

Na snímke nápis odstraňovanie bomby je na elektronickej informačnej tabuli v Postupime, metropole nemeckej spolkovej krajiny Brandenbursko vo východnej časti Nemecka, 8. novembra 2017. Odstraňovanie zabudnutej nevybuchnutej americkej leteckej bomby z druhej svetovej vojny si vyžiadalo evakuáciu takmer 10.000 ľudí. Americká 250-kilogramová letecká bomba sa našla v pondelok 6. novembra v stavebných základoch banky oproti hlavnej mestskej železničnej stanice. Z bezpečnostných dôvodov pozastavili úrady počas zneškodňovania bomby aj vlakovú a mestskú hromadnú dopravu, uviedla agentúra DPA.
Foto: TASR/DPA


Dôsledky evakuácie v evakuačnej zóne postihli aj niekoľko služieb vrátane niekoľkých opatrovateľských domov, škôl, škôlok, jedného veľkého hotela, plavárne a budovy krajinského parlamentu.