Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Pakistane sa konal pohreb 130 ľudí, ktorí zahynuli v horiacom palive

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cisterna s palivom smerovala z juhopakistanského prístavného mesta Karáčí do mesta Láhaur, keď vodič v nedeľu skoro ráno stratil kontrolu nad vozidlom a havaroval.

Multán 27. júna (TASR) - Tisíce smútiacich ľudí sa dnes v Pakistane zúčastnili na hromadnom pohrebe 130 obetí obrovského požiaru, ktorý cez víkend zachvátil cisternu s palivom na dôležitej hlavnej ceste v krajine.

Policajný predstaviteľ Rádžá Raffat oznámil, že 125 z dnes pochovaných ľudí nie je identifikovaných. Zvyšných päť ľudí podľahlo zraneniam, ktoré im spôsobili plamene.

Predstaviteľ záchranárov Muhammad Bákar uviedol, že počet obetí dospel k číslu 162.

Záchranár dodal, že rakvy s neidentifikovanými obeťami sú označené číslami a že testy DNA ich pomôžu neskôr identifikovať.

Cisterna s palivom smerovala z juhopakistanského prístavného mesta Karáčí do mesta Láhaur, keď vodič v nedeľu skoro ráno stratil kontrolu nad vozidlom a havaroval. Davy chudobných vidiečanov sa ponáhľali na miesto nešťastia, aby si do nádob načerpali vytekajúce palivo, keď sa zrazu vzňala kaluž rozliateho paliva, prevrátená cisterna vybuchla a plamene ľudí pohltili.

Očití svedkovia uviedli, že niektorí ľudia pri naberaní paliva fajčili, čo mohlo zaviniť požiar.