Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali podozrivých z krádeže elektrických káblov

Na snímke informačná tabuľa, ktorá zobrazuje zrušené vlaky na hlavnej železničnej stanici v meste Bochum v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka v piatok 26. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Krádež elektrických káblov paralyzovala železničnú dopravu v Porúrí, jednej z najhustejšie obývaných oblastí Európy.

Essen 26. apríla (TASR) - Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum. TASR informuje podľa agentúry DPA.



Krádež elektrických káblov paralyzovala železničnú dopravu v Porúrí, jednej z najhustejšie obývaných oblastí Európy.

Podozrivými sú dvaja muži vo veku 53 a 50 rokov. Policajná hovorkyňa v piatok uviedla, že obaja počas vypočúvania podali rozsiahlu výpoveď. Dodala, že o úmyselnej snahe sabotovať železničnú prevádzku nie sú žiadne dôkazy. Polícia pátra aj po treťom páchateľovi.

Podozriví muži ukradli približne 25 metrov železničných káblov v blízkosti vlakovej stanice, čo spôsobilo okamžitý výpadok železničného systému.

Železničná doprava začala z časti opäť fungovať počas dopravnej špičky v piatok ráno. Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) však uviedla, že vlaková doprava bude v meste Bochum podľa očakávania odstavená až do piatkového poludnia, dodala DPA.