Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Londýne si uctili graffiti umelcov, ktorých zrazil vlak

Na snímke policajti neďaleko železničnej stanice v obvode Loughborough Junction na juhu Londýna 18. júna 2018. Traja ľudia prišli o život pod kolesami vlaku. Foto: TASR/AP

Priatelia trojice usmrtených mladých mužov, ktorí používali pri tvorbe tagy Kbag, Lover a Trip, im vzdali úctu aj na sociálnych sieťach.

Londýn 19. júna (TASR) - Členovia londýnskej streetartovej scény si v utorok uctili troch graffiti umelcov, ktorých usmrtil vlak v britskej metropole Londýn. Informovala o tom agentúra AP.

Pred železničnou stanicou v obvode Loughborough Junction v južnej časti Londýna - neďaleko miesta tragickej nehody - ležali na zemi kvety a plechovky od sprejov. Priatelia trojice usmrtených mladých mužov, ktorí používali pri tvorbe tagy Kbag, Lover a Trip, im vzdali úctu aj na sociálnych sieťach.

Polícia uviedla, že telá troch writerov našla na železničnej trati v pondelok ráno. AP sa domnieva, že trojicu zrejme počas noci z nedele na pondelok zachytil jeden z nákladných vlakov, ktoré po uvedenej trati jazdia v noci.

Jednu z obetí jeho rodina identifikovala ako 23-ročného Harrisona Scotta-Hooda zo severnej časti Londýna. Druhou obeťou bol 19-ročný Alberto Fresnedo Carrasco. Tínedžer americkej i španielskej národnosti mal podľa informácií jeho rodiny začať v septembri študovať grafický dizajn na London College of Communication.

Treťou obeťou bol 23-ročný Jack Gilbert.