Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar luxusného hotela v Londýne uhasili, evakuovali aj R. Williamsa

V londýnskej časti Knightsbridge horí luxusný hotel. Londýn, 6. júna 2018 Foto: TASR/AP

Hotel, ktorý sa nachádza v okrese Knightsbridge, prešiel rozsiahlou rekonštrukciou za niekoľko miliónov libier.

Londýn 6. júna (TASR/TABLET.TV) - Obrovský požiar, ktorý v stredu zachvátil luxusný päťhviezdičkový hotel Mandarin Oriental v centrálnej časti britskej metropoly Londýn, hasiči rýchlo zlikvidovali. Vo štvrtok o tom informoval portál britskej spravodajskej televízie BBC s odvolaním sa na vyhlásenie Londýnskeho hasičského zboru (LFB). Zranenia neboli hlásené.

Plamene zachvátili hotel v časti Knightsbridge krátko pred 16.00 h miestneho času (17.00 h SELČ) a bolo tiež vidieť stúpať k oblohe stĺpy dymu. Hotel pritom prešiel rozsiahlou rekonštrukciou za niekoľko miliónov libier - najväčšou na celú jeho 115-ročnú históriu. Ukončená bola len pred týždňom.

Z hotela evakuovali 36 hostí a 250 členov hotelového personálu. Medzi evakuovanými bol aj svetoznámy popový spevák Robbie Williams.




Plamene siahali až do výšky niekoľkých poschodí.

Keď požiar v 12-poschodovom hoteli na ulici William Street, neďaleko Hyde Parku, vyčíňal najviac, zasahovalo proti nemu približne 120 hasičov a 20 kusov protipožiarnej techniky. Na miesto boli vyslané aj sanitky a vrtuľníky.




Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Hasiči mali podľa hovorcu LFB zostať na mieste prinajmenšom do štvrtkového rána.

Robbie Williams (44) takto opísal drámu: "Vyšiel som na balkón a pozrel sa hore a tam som videl stĺpy, stĺpy dymu. Vrátil som sa dnu a povedal som 'Hotel horí'. Vtom sa ozvalo klopanie na dvere a poslíček povedal 'Všetci von'."

Williams s manželkou Aydou Fieldovou (39) bežali dolu vonkajším únikom do bezpečia, uviedla stanica BBC.