Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Indii havaroval autobus, zahynuli v ňom štyria Španieli a Ind

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Španielski občania, ktorí pri nehode zahynuli, boli dobrovoľníci pracujúci pre indickú humanitárnu organizáciu poskytujúcu pomoc chudobným dedinčanom v okrese Anántapur.

Hajdarábad 5. augusta (TASR) - Päť ľudí zahynulo a ďalších sedem osôb utrpelo zranenia pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo dnes v juhoindickom štáte Ándhrapradéš, kde sa autobus vezúci španielskych humanitárnych pracovníkov čelne zrazil s kamiónom. Informovala o tom agentúra DPA.

Španielski občania, ktorí pri nehode zahynuli, boli dobrovoľníci pracujúci pre indickú humanitárnu organizáciu poskytujúcu pomoc chudobným dedinčanom v okrese Anántapur vzdialenom 560 kilometrov južne od Hajdarábadu - metropoly juhoindického štátu Ándhrapradéš. Piatou obeťou nehody je indický vodič autobusu.

Policajné štatistiky ukazujú, že India má najnebezpečnejšie cesty na svete, keďže pri haváriách zomrie každý rok vyše 110.000 ľudí. Zvyčajnými príčinami takýchto nehôd v Indii sú únava a nedbalosť vodičov, nízka kvalita ciest a nedostatočná údržba vozidiel.