Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V hotelovej izbe v Paríži našli mŕtvu ženu, neskôr zatkli jej známe

Francúzski policajti hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže po tom, čo sa v nedeľu 3. decembra 2023 v Paríži muž zameral na okoloidúcich, pričom nožom zabil nemeckého turistu a dvoch ďalších zranil. Foto: TASR/AP

Zadržané ženy sú spájané s mužom a ubytované boli v iných izbách v tom istom hoteli. Z hotela odišli neskôr v sobotu ráno.

Paríž 15. januára (TASR) - Po víkendovom náleze mŕtvej ženy v hotelovej izbe v Paríži zatkli dve ženy, ktoré s ňou boli v kontakte. Informovala o tom v pondelok francúzska prokuratúra. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Obeť sa narodila v roku 1980 a zatknuté boli jej známe, prokuratúra však neuviedla štátnu príslušnosť žiadnej z nich. V sobotu ju chyžná v hoteli objavila na posteli bez známok života tvárou nadol. V hoteli na severozápade Paríža sa ubytovala približne pred týždňom.

Mala "hlbokú ranu na krčnej tepne" a s viditeľnými "obrannými ranami" na ruke. Tie naznačujú, že sa snažila brániť pred útočníkom. V izbe sa však nenašiel žiadny "ostrý predmet", dodal policajný zdroj. Forenzní odborníci mali v pondelok naplánovanú pitvu.

Obeť prišla do hotela s mužom, ktorý sa najprv ubytoval vo vedľajšej izbe. Podľa predbežných zistení odišiel z hotela v sobotu o 06.30 h, niekoľko hodín pred nálezom tela. Prokuratúra neoznámila, či už bol zadržaný.

Zadržané ženy sú spájané s mužom a ubytované boli v iných izbách v tom istom hoteli. Z hotela odišli neskôr v sobotu ráno.

Denník Le Parisien v pondelok napísal, že ženy vo veku 27 a 37 rokov boli zatknuté v nedeľu na parížskom letisku Charlesa de Gaulla. Podľa denníka obeť, obe ženy a muž boli Brazílčania.