Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Incident s údajným ozbrojeným mužom v Bruseli nesúvisel s terorizmom

Policajti zasahujú počas policajnej operácie v Bruseli 22. februára 2018. Polícia uzavrela vo štvrtok jednu štvrť v belgickej metropole Brusel pre podozrenie, že by sa tam mohol pohybovať neznámy ozbrojený muž. Jej príslušníci s namierenými zbraňami zaujímajú postavenia na rohoch budov, na strechy niektorých domov boli rozmiestnení ostreľovači a nad štvrťou hliadkuje policajný vrtuľník. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by štvrtkový incident nejako súvisel s terorizmom. Foto: TASR/AP

Polícia prehľadala dva byty a upozornila obyvateľov, aby sa zdržiavali doma. Príslušníci s namierenými zbraňami zaujali postavenia na rohoch budov, na strechy domov boli rozmiestnení ostreľovači.

Brusel 22. februára (TASR) - Belgická polícia vo štvrtok uviedla, že incident s údajným ozbrojeným mužom v Bruseli nesúvisel s terorizmom.

Polícia predtým uzavrela časť jednej štvrte v belgickej metropole po správach, že by sa tam mohol pohybovať neznámy ozbrojený muž. Polícia prehľadala dva byty a upozornila obyvateľov, aby sa zdržiavali doma. Príslušníci s namierenými zbraňami zaujali postavenia na rohoch budov, na strechy niektorých domov boli rozmiestnení ostreľovači a nad štvrťou hliadkoval policajný vrtuľník.

Oblasť vo štvrti Forest opäť sprístupnili po troch hodinách. "Terorizmus môžeme vylúčiť," konštatovala hovorkyňa bruselskej polície Kathleen Calieová.

Incident sa začal po tom, ako jeden Poliak nahlásil vraždu. Keď prišla na danú adresu polícia, nič neobjavila. "Zdá sa, že sa mohol zle vyjadriť," povedala Calieová. Svedkovia však uviedli, že k incidentu došlo v neďalekej budove a že videli ozbrojeného muža. Do oblasti teda povolali špeciálne policajné zložky, dodala hovorkyňa polície.

Agentúra AP pripomína, že Salah Abdeslam, podozrivý z krvavých útokov v Paríži z roku 2015, sa ukrýval v byte v bruselskej štvrti Forest pred tým, ako ho chytili v inej časti belgickej metropoly.