Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V armádnom komplexe na skladovanie rakiet v USA došlo k výbuchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Komplex Letterkenny určený na údržbu a skladovanie rakiet a munície bol vybudovaný v roku 1942. V zariadení momentálne pracuje vyše 3600 ľudí.

Harrisburg 19. júla (TASR) - Najmenej traja ľudia utrpeli zranenia pri štvrtkovom výbuchu v armádnom komplexe určenom na skladovanie rakiet v americkom štáte Pensylvánia. Informovala o tom televízna stanica Fox News s odvolaním sa na miestne úrady.

K výbuchu došlo okolo 07.15 h miestneho času v komplexe Letterkenny (Letterkenny Army Depot) v okrese mesta Chambersburg, ktorý leží približne 80 kilometrov juhozápadne od Harrisburgu, hlavného mesta Pennsylvánie.

Stav zranených nebol bezprostredne známy, ale na miesto boli povolané viaceré zdravotnícke vrtuľníky, ktoré ich prepravili do nemocnice.

Podľa reportéra miestneho spravodajského serveru ABC27 dvaja zamestnanci vybehli z jednej z budov, pričom horeli. Jeden mal podľa neho popáleniny spôsobené chemikáliami.

Vedenie Letterkenny Army Depot na Facebooku informovalo vyzvalo zamestnancov, aby až do odvolania zostali na svojich pracoviskách. Tí, čo sú mimo areálu, doň nemali vstupovať.

Komplex Letterkenny určený na údržbu a skladovanie rakiet a munície bol vybudovaný v roku 1942. V zariadení momentálne pracuje vyše 3600 ľudí, ktorí podľa oficiálnych informácií pomáhajú pri zabezpečovaní "pohotovej a trvalej pripravenosti amerických a spojeneckých leteckých a raketových obranných síl".