Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

V Afganistane výbuch v mešite ministerstva vnútra zabil dvoch ľudí

Bojovníci Talibanu strážia v Kábule v Afganistane pred študovňou, na ktorú zaútočil samovražedný atentátnik v piatok 30. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Výbuch v mešite sa odohral len niekoľko dní po tom, čo samovražedný útočník odpálil bombu v súkromnom vzdelávacom centre v Kábule.

Kábul 5. októbra (TASR) - Najmenej dvaja ľudia zahynuli pri výbuchu v mešite afganského ministerstva vnútra v Kábule. Podľa najnovších zistení išlo o útok samovražedného atentátnika. V stredu o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

Afganské ministerstvo vnútra uviedlo, že mešita sa nachádzala v blízkosti samotnej budovy ministerstva, pričom sa do nej chodievali modliť zamestnanci i návštevníci. Neposkytlo žiadne oficiálne informácie o počte obetí.

Jedna z kábulských nemocníc na Twitteri uviedla, že prijala 20 ľudí, ktorí pri výbuchu utrpeli zranenia. Dve osoby priviezli do nemocnice už mŕtve.

Výbuch v mešite sa odohral len niekoľko dní po tom, čo samovražedný útočník odpálil bombu v súkromnom vzdelávacom centre v Kábule. Atentát si podľa údajov Organizácie Spojených národov (OSN) vyžiadal 53 obetí vrátane 46 dievčat a žien. K zodpovednosti za tento útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.