Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

MÓDNY PRIEMYSEL SMÚTI: Zomrel mladý módny návrhár Mychael Knight

Módny návrhár Mychael Knight. Foto: TASR/AP

Rodáka z bavorského Norimbergu, ktorý vyrastal v americkom štáte Alabama, previezli do nemocnice v Atlante so silnými bolesťami v brušnej oblasti.

Atlanta 18. októbra (TASR) - Smútok na americkej módnej scéne vyvolala správa z Atlanty, podľa ktorej v utorok v nemocnici zomrel vo veku iba 39 rokov módny návrhár Mychael Knight.

Rodáka z bavorského Norimbergu, ktorý vyrastal v americkom štáte Alabama, previezli do nemocnice v Atlante so silnými bolesťami v brušnej oblasti. Presná príčina Knightovho úmrtia zatiaľ nie je podľa amerických ani nemeckých médií známa.
Módny návrhár Mychael Knight.
Foto: TASR/AP


Známy dizajnér sa však blízkym už niekoľko mesiacov sťažoval, že ho sužuje syndróm podráždeného čreva, ktorý negatívne ovplyvňuje i jeho imunitu.

Nie je vylúčené, že jeho úmrtie súvisí s liečbou jeho zdravotných problémov.

Po absolvovaní štúdia dizajnu na univerzite v Statesboro začal Knight pracovať v svete módy v roku 2002. Po štvrtom mieste v tretej sérii šou Heidi Klumovej Project Runway (2006) sa rozhodol pre vytvorenie vlastnej značky. Patril medzi pravidelných účastníkov týždňov módy v rôznych módnych metropolách.