Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Herec James Woods oznámil ukončenie filmovej kariéry

Americký herec James Woods. Foto: TASR/AP

Nedávno zomrela Woodsova matka i brat a herec si praje oddychovať a venovať sa svojim záľubám, medzi ktoré patrí fotografovanie, starožitnosti a poker.

Providence 7. októbra (TASR) - Americký herec James Woods oznámil, že odchádza zo zábavného priemyslu. Informácia o jeho rozhodnutí bola zahrnutá v tlačovom vyhlásení, ktoré vydal hercov realitný agent Allen Gammons.

Uvádza sa v ňom, že 70-ročný Woods ponúka na predaj svoj dom v štáte Rhode Island. Gammons ďalej informoval, že nedávno zomrela Woodsova matka i brat a herec si praje oddychovať a venovať sa svojim záľubám, medzi ktoré patrí fotografovanie, starožitnosti a poker, napísala v piatok agentúra AP.

Woods je známy svojimi konzervatívnymi politickými postojmi. Vyhlásil, že mu to sťažilo nájsť si prácu v Hollywoode. Gammons však tvrdí, že Woodsovo rozhodnutie stiahnuť sa z verejného života nemá politické dôvody.

Woods je držiteľom jedného Zlatého glóbusu, dvoch cien Emmy a troch cien Satellite Awards. Dvakrát bol nominovaný na Oscara - za hlavnú úlohu vo filme Salvádor (1986) a vedľajšiu rolu vo filme Duchovia Mississippi (1996).