Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Gaza hlási 27 obetí po izraelskom útoku pri škole prevádzkovanej OSN

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva, ktorý rovnako ako ďalšie úrady v pásme Gazy riadi Hamas, uviedol, že na mieste je veľký počet zranených, presný počet však nešpecifikoval.

Gaza 2. novembra (TASR) - Najmenej 27 ľudí zahynulo pri izraelskom útoku neďaleko školy, ktorú prevádzkuje OSN v utečeneckom tábore Džabálijá na severe pásma Gazy. Oznámilo to vo štvrtok palestínske ministerstvo zdravotníctva v Gaze, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Rezort zdravotníctva, ktorý rovnako ako ďalšie úrady v pásme Gazy riadi Hamas, uviedol, že na mieste je veľký počet zranených, presný počet však nešpecifikoval. AFP podotýka, že tieto tvrdenia nedokáže nezávisle overiť.

Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe (UNRWA), ktorá v utečeneckom tábore Džabálijá prevádzkuje školu, sa k správam o útoku zatiaľ nevyjadrila.

Úrady v pásme Gaze hlásili po izraelských útokoch aj ďalších najmenej 15 obetí v utečeneckom tábore Burajdž v strednej časti tejto palestínskej enklávy.

Konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vypukol 7. októbra po koordinovaných útokoch Hamasu na izraelské územie, ktoré si vyžiadali 1400 obetí. Izraelská armáda reagovala odvetnými náletmi na pásmo Gazy, pri ktorých podľa tamojších úradov dosiaľ zahynulo viac ako 9000 ľudí.