Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zostrelila počas noci 14 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kyjev je presvedčený, že Moskva si urobila zásoby munície, aby mohla v zimných mesiacoch útočiť na ukrajinskú infraštruktúru.

Kyjev 15. decembra (TASR) - Ukrajina v piatok oznámila, že jej systémy protivzdušnej obrany zneškodnili počas najnovšej vlny ruských útokov 14 dronov. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Kyjev je presvedčený, že Moskva si urobila zásoby munície, aby mohla v zimných mesiacoch útočiť na ukrajinskú infraštruktúru. Terčom ruských rakiet je v posledných dňoch ukrajinské hlavné mesto.

"Počas noci na 15. decembra 2023 nepriateľ útočil samovražednými dronmi typu Šáhid," uviedli ukrajinské vzdušné sily a dodali, že zlikvidovali 14 dronov.

Vzdušné sily informovali, že drony boli vyslané z Krasnodarskej oblasti na západe Ruska a že ich zostrelili nad Mykolajivskou, Chersonskou, Chmeľnyckou a Poltavskou oblasťou.

Podobné ruské útoky v zime 2022 spôsobili, že milióny ľudí žili v mrazoch dlhé obdobia bez elektriny.

Kyjev odvtedy svoje systémy protivzdušnej obrany posilnil zbraňami od spojencov z Európy a USA, ale hovorí, že ich potrebuje viac na ochranu zraniteľných oblastí.