Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zasiahla lodenice na Ruskom anektovanom Kryme

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ruský gubernátor Krymu Sergej Axionov predtým uviedol, že Ukrajina odpálila na lodenice v Kerči rakety, ktoré však podľa neho zostrelila protivzdušná obrana.

Kyjev 4. novembra (TASR) – Ukrajina v sobotu oznámila, že jej armáda zasiahla lodenice v prístavnom meste Kerč na východnom pobreží Ruskom anektovaného polostrova Krym. Informovala o tom agentúra AFP, píše TASR.

Kyjev od spustenia protiofenzívy voči ruským silám v lete tohto roka zintenzívnil útoku na Krym, ktorý Rusko obsadilo v roku 2014.

"Večer 4. novembra Ozbrojené sily Ukrajiny uskutočnili úspešné údery na námornú a prístavnú infraštruktúru lodenice Zaliv v dočasne okupovanom Kerči," uviedla ukrajinská armáda. Ďalšie detaily neposkytla a jej vyjadrenie nebolo možné bezprostredne overiť.

Ruský gubernátor Krymu Sergej Axionov predtým uviedol, že Ukrajina odpálila na lodenice v Kerči rakety, ktoré však podľa neho zostrelila protivzdušná obrana. "Časť trosiek zostrelených rakiet spadla na jeden zo suchých dokov. Nie sú žiadne obete," napísal na sociálnych médiách.

Neďaleký Kerčský most spájajúci Krym s Ruskom, na ktorý už v minulosti útočili ukrajinské sily, v sobotu bez uvedenia dôvodu nakrátko uzavreli.