Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že nad Čiernym morom zostrelila ruský stroj

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk uviedol, že ruský bombardér sa pokúšal vystreliť rakety na juhoukrajinskú Odeskú oblasť.

Kyjev 6. decembra (TASR) - Ruská stíhačka typu S-24 bola zostrelená v blízkosti Hadieho ostrova v Čiernom mori, oznámili v utorok večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a ukrajinská armáda. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk uviedol, že ruský bombardér sa pokúšal vystreliť rakety na juhoukrajinskú Odeskú oblasť a krytie mu pri tom poskytovala sprievodná stíhačka.

Rusko do oblasti vyslalo prieskumné lietadlo s cieľom vypátrať pilotov zostreleného stroja, dodalo ukrajinské letectvo.

Zelenskyj spomenul zostrelenie stíhačky v utorok neskoro večer v pravidelnom videopríhovore, píše AFP. Rusko má teraz o jedno bojové lietadlo menej a Ukrajina bude pokračovať vo vyčerpávaní jeho zásob, dodal ukrajinský prezident.

Ukrajinské ozbrojené sily taktiež v utorok neskoro večer uviedli, že Rusko opätovne útočilo dronmi na územie krajiny. Najväčšmi postihnutá bola juhoukrajinská Odeská oblasť. Ďalšia skupina dronov Šáhid iránskej výroby smerovala na susednú Mykolajivskú oblasť, dodalo ukrajinské letectvo bez uvedenia ďalších podrobností.