Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Ruské rakety zasiahli hotel v centre Charkova, hlásia 11 zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov uviedol, že hotel zasiahli dve rakety S-300 približne o 22.30 h miestneho času (21.30 SEČ).

Kyjev 11. januára (TASR) - Jedenásť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku, ktorý v stredu večer zasiahol hotel v centre ukrajinského mesta Charkov. Uviedli to miestni predstavitelia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Dve rakety zasiahli hotel v centre Charkova. Nebol tam vojenský personál. Namiesto toho tam bolo 30 civilistov, z ktorých jedenásť utrpelo zranenia," napísal starosta Charkova Ihor Terechov na platforme Telegram. Útok poškodil aj ďalšie budovy, pokračoval.

Dodal, že jeden zo zranených je vo veľmi vážnom stave. Medzi zranenými sú podľa neho aj tureckí novinári, viac detailov však neposkytol.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov uviedol, že hotel zasiahli dve rakety S-300 približne o 22.30 h miestneho času (21.30 SEČ).

Deväť ľudí bolo hospitalizovaných a dvoch ošetrili záchranári na mieste, dodal gubernátor. Najvážnejšie zranenia utrpel 35-ročný muž, napísal.

Ukrajina sa už viac než 22 mesiacov bráni proti ruskej vojenskej invázii. Druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov je od hraníc s Ruskom vzdialené len niečo vyše 30 kilometrov a pravidelne je terčom útokov.