Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Na autobusovej zastávke v Dnepropetrovsku zabilo auto päť ľudí

Foto: youtube

Príčinou zrážky vozidiel bola podľa prvých poznatkov vyšetrovateľov neprimeraná rýchlosť jedného z nich. Oboch vodičov, ktorí vyviazli bez zranení, zadržali.

Kyjev 20. marca (TASR) - Najmenej päť ľudí prišlo dnes v ukrajinskom Dnepropetrovsku o život, keď sa po zrážke dvoch automobilov jeden z nich odrazil do skupiny osôb čakajúcich na neďalekej autobusovej zastávke.

Ďalšie štyri osoby utrpeli ťažké zranenia, informovala dnes ukrajinská civilná ochrana.

Príčinou zrážky vozidiel bola podľa prvých poznatkov vyšetrovateľov neprimeraná rýchlosť jedného z nich. Oboch vodičov, ktorí vyviazli bez zranení, zadržali. Test ani u jedného z nich neukázal prítomnosť alkoholu v organizme.

Ako vyplýva z informácií internetového portálu segodnya.ua, medzi obeťami tragickej nehody sú i matka a jej deväťročný syn, ktorí smerovali ráno do školy, v ktorej žena pracovala ako tajomníčka.



Prokurátorka Dnepropetrovskej oblasti Natalia Marčuková informovala, že na oboch vodičov uvalia 60-hodinovú väzbu. Po skončení procesných úkonov vyšetrovania a objasnení miery zavinenia bude voči jednému z nich alebo obom vznesené obvinenie. Doterajšie poznatky prokuratúry vraj naznačujú podiel viny oboch vodičov.