Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuch v tureckom Mersine zranil policajtov, nálož odpálili na diaľku

Horiace policajné vozidlo. Výbuch nastal pri hlavnej ceste v stredomorskom pobrežnom meste Mersin. Foto: TASR/AP

Explóziu počuli miestni občania aj v relatívne veľkej vzdialenosti od dejiska činu.

Istanbul 17. októbra (TASR) - O bombovom útoku na policajné vozidlo v juhotureckom prístavnom meste Mersin informovala dnes tlačová agentúra Anadolu.

Ako uviedla spravodajská televízia NTV s odvolaním sa na tamojšiu prokuratúru, pri útoku bolo zranených 12 príslušníkov policajného zboru. Podľa rovnakého zdroja došlo pri útoku k odpáleniu nálože umiestnenej pri ceste na diaľku. Explóziu počuli miestni občania aj v relatívne veľkej vzdialenosti od dejiska činu.

Na miesto vyslali viaceré vozidlá hasičského zboru a záchrannej služby.

Dostupné fotografie a videozáznam tlačovej agentúry DHA ukazujú policajné vozidlo, ktorého zadná časť je značne poškodená.

Hovorca tureckej vlády Bekir Bozdag potvrdil v reakcii na útok, že boj proti terorizmu bude pokračovať. Súčasne potvrdil aj to, že pri dnešnom útoku došlo k zraneniam ľudí.

Iba v pondelok zahynuli pri výbuchu podomácky vyrobeného výbušného zariadenia povstalcov zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) na severe Iraku dvaja vojaci.

Turecké letectvo následne podniklo nálety v rovnakom severoirackom regióne az-Záb, pri ktorom prišlo o život osem bojovníkov PKK.