Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Trump opäť kritizoval londýnskeho starostu: Jeho výhovorka bola úbohá

Na archívnej snímke Sadiq Khan. Foto: TASR/AP

Prezident USA Khana kritizoval už v nedeľu, keď na tej istej sociálnej sieti uviedol, že v Londýne je sedem mŕtvych a 48 zranených a jeho starosta tvrdí, že nie je dôvod na poplach.

Washington 5. júna (TASR) - Americký prezident Donald Trump pokračoval dnes v kritike londýnskeho starostu Sadiqa Khana, keď jeho vyhlásenie po sobotňajšom teroristickom útoku v britskej metropole nazval "úbohým", napísala agentúra DPA.

"Úbohá výhovorka starostu Londýna Sadiqa Khana, ktorý si musel o svojom výroku 'nie je dôvod na poplach' rýchlo niečo vymyslieť," uviedol na Twitteri Trump. Ten Khana kritizoval už v nedeľu, keď na tej istej sociálnej sieti uviedol, že v Londýne je sedem mŕtvych a 48 zranených a jeho starosta tvrdí, že nie je dôvod na poplach.

Podľa kancelárie starostu britskej metropoly však Trump vytrhol Khanove slová z kontextu. Khan totiž pre rozhlasovú stanicu BBC po sobotňajšom útoku povedal, že Londýnčania v nedeľu a v nasledujúcich dňoch uvidia v uliciach viac policajtov, pričom však nie je dôvod na poplach.

Ešte v nedeľu tlačový odbor kancelárie londýnskeho starostu na Trumpove príspevky na Twitteri reagoval slovami, že Khan má iné starosti, ako reagovať na "neinformované" tweety amerického prezidenta.

Trojica útočníkov najskôr v sobotu večer vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market, pričom sedem ľudí zahynulo a ďalších takmer 50 osôb utrpelo zranenia. Policajti všetkých troch teroristov zastrelili.

Zodpovednosť za tento čin prevzala džihádistická organizácia Islamský štát.