Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Tohtoročný dúhový pochod v Prahe prilákal približne 35.000 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na čele sprievodu išla pražská primátorka Adriana Krnáčová, ktorá nad dnešným podujatím prevzala záštitu.


Praha 12. augusta (TASR) - Približne 35.000 ľudí sa zúčastnilo na pochode hrdosti gejov, lesieb, bisexuálov a transrodových osôb (LGBT), ktorý sa konal dnes v uliciach Prahy. Súbežne s týmto podujatím, ktorou vyvrcholil týždňový festival Prague Pride, usporiadali jeho odporcovia vlastnú akciu nazvanú Pochod pre rodinu, informoval spravodajský server iDNES.cz.

Účastníci tzv. dúhového pochodu prechádzali v popoludňajších hodinách centrom českej metropoly po trase z Václavského námestia na kopec Letná, kde bol pre nich pripravený hudobný program. Podľa reportéra iDNES.cz boli väčšinou bežne oblečení a iba malá časť mala na sebe "odvážnejší kostým".

Na čele sprievodu išla pražská primátorka Adriana Krnáčová, ktorá nad dnešným podujatím prevzala záštitu. Zúčastnili sa aj zástupcovia veľvyslanectiev niektorých krajín a viacerí politici.

Podľa iDNES.cz sa tohtoročný dúhový pochod zaobišiel bez konfliktu, aj keď na jednej z ulíc čakala približne 20-členná skupina extrémistov. Súbežný Pochod pre rodinu prilákal približne 200 ľudí.