Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

ŠŤASTNÝ KONIEC: Z jaskyne vyšli von aj lekár a poslední traja potápači

Elitní potápači zverejnili na Facebooku fotografiu usmievajúcich sa štyroch mužov v potápačských oblekoch a v slnečných okuliaroch tesne po ich výstupe von z podzemia, kde strávili spolu s chlapcami niekoľko dní. Foto: TASR/AP

Vedúci záchrannej akcie uviedol, že sa im podarilo niečo, čo nikto nepovažoval za možné.

Mae Sai 10. júla (TASR) - Z čiastočne zaplavenej jaskyne Tcham Luang Nang Non v Thajsku sa dostali v utorok do bezpečia aj lekár a traja potápači z thajskej elitnej námornej jednotky, ktorí vnútri po celý čas poskytovali podporu skupine uviaznutých chlapcov a ich trénerovi.

Oznámil to v utorok večer miestneho času Narongsak Osatanakorn, vedúci záchrannej operácie a guvernér provincie Čiang Rai, podľa ktorého sa tak misia úspešne zavŕšila, uviedla agentúra AP.


Elitní potápači zverejnili na Facebooku fotografiu usmievajúcich sa štyroch mužov v potápačských oblekoch a v slnečných okuliaroch tesne po ich výstupe von z podzemia, kde strávili spolu s chlapcami niekoľko dní. "Podarilo sa nám niečo, čo nikto nepovažoval za možné," povedal Osatanakorn po skončení 18-dňovej drámy.

Ľudia sa radujú po úspešnej záchrannej akcii.
Foto: TASR/AP

Skupina 12 mladých futbalistov s trénerom uviazla v jaskynnom komplexe Tcham Luang Nang Non ešte 23. júna. V nedeľu a pondelok sa potápačom podarilo vyslobodiť každý deň štyroch chlapcov. Posledných štyroch chlapcov aj s trénerom vyviedli z podzemia v utorok.