Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Taliansky región Kalábria sužujú lesné požiare

Lesný požiar, archívne foto Foto: TASR/AP

Taliansko patrí v Európe medzi krajiny, ktoré sú najviac zasiahnuté zmenou klímy, sever krajiny v máji postihli smrteľné záplavy.

Rím 23. júla (TASR) - Talianski hasiči sa snažia dostať pod kontrolu lesné požiare, ktoré sužujú región Kalábria na juhu Talianska. TASR o tom informuje podľa nedeľnej správy agentúry Reuters.

Požiare horia v regióne vo viacerých oblastiach. Teploty tam počas týždňa dosiahli viac ako 40 stupňov Celzia. Do postihnutých oblastí boli privolaní hasiči z regiónov Kampánia a Lazio i z mesta Messina na Sicílii.

Krajiny južnej Európy tento týždeň zasiahla ďalšia vlna horúčav, talianska metropola Rím v utorok zaznamenala nový teplotný rekord 41,8 stupňa Celzia. Podľa predpovedí by teploty na juhu Talianska mohli v pondelok v niektorých oblastiach dosiahnuť až 48 stupňov Celzia, píše Reuters. V priebehu budúceho týždňa sa tam má mierne ochladiť.

Taliansko patrí v Európe medzi krajiny, ktoré sú najviac zasiahnuté zmenou klímy, sever krajiny v máji postihli smrteľné záplavy. Sever Talianska v uplynulých dňoch postihli po príchode horúčav aj silné búrky s krúpami.