Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Vymenovanie prvej čiernej ministerky sprevádzali rasistické narážky

Cecile Kyengeová Foto: TASR/AP

Vymenovanie Cecily Kyengeovej na post ministerky pre integráciu je považované za veľký krok pre Taliansko, ktoré sa len nedávno muselo vyrovnávať s prisťahovaleckými vlnami.

Rím 3. mája (TASR) - Prvá talianska ministerka čiernej pleti Cecile Kyengeová, ktorá sa po svojom vymenovaní stala terčom rasistických urážok, dnes vyhlásila, že Taliani nie sú rasisti, ale niektorí nepoznajú iné kultúry.

Kyengeová, ktorá pochádza z Konžskej demokratickej republiky, dnes zvolala tlačovú konferenciu, na ktorej sa predstavila Talianom. "Som čierna. To je dôležité povedať. Hrdo to zdôrazňujem," citovala ju agentúra AP.

Jej vymenovanie na post ministerky pre integráciu je považované za veľký krok pre Taliansko, ktoré sa len nedávno muselo vyrovnávať s prisťahovaleckými vlnami. Vymenovanie ale sprevádzali rasistické narážky zo strany xenofóbnych politikov a členov neofašistických internetových skupín.

Nová ministerka poďakovala svojich podporovateľom. Zdôraznila, že Taliansko má dlhú tradíciu vo vítaní cudzincov a že tradície treba dodržiavať.