Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Szydlová s delegáciou pricestovala do Pekingu, dúfa v nové dohody

Poľská premiérka Beata Szydlová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Na fóre Jedno pásmo, jedna cesta sa zúčastnia lídri 28 krajín, vrátane ruského prezidenta Vladimira Putina a talianskeho premiéra Paola Gentiloniho.

Peking 12. mája (TASR) - Poľská premiérka Beata Szydlová pricestovala do Pekingu, kde sa ešte dnes stretne s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom a s premiérom Li Kche-čchiangom, informovala poľská tlačová agentúra PAP.

Poľská premiérka, ktorú sprevádzajú členovia vlády a zástupcovia poľských podnikov a exportných organizácií, sa v Pekingu zúčastní v dňoch 14.-15. mája na fóre nazvanom Jedno pásmo, jedna cesta, povedal PAP predseda Poľskej agentúry pre investície a obchod (PAiH) Tomasz Pisula.

"Chceme sa vrátiť s obchodnými kontraktmi a dúfame, že aj politická časť návštevy bude úspešná, že sa nám podarí otvoriť čínsky trh poľskému tovaru a službám," zdôraznil.

Na fóre Jedno pásmo, jedna cesta sa zúčastnia lídri 28 krajín, vrátane ruského prezidenta Vladimira Putina a talianskeho premiéra Paola Gentiloniho. Podľa organizátorov naň vyšle svojich zástupcov vyše 100 krajín sveta.

Za Česko tam napriek vnútropolitickej kríze odcestoval vo štvrtok prezident Miloš Zeman.