Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Szijjártó upozornil na stíhanie politikov, ktorí hája národné záujmy

Na archívnej snímke Peter Szijjártó. Foto: TASR – Martin Baumann

Szijjártó napísal, že v Spojených štátoch sa novou obžalobou usilujú vyradiť najpravdepodobnejšieho kandidáta v najbližších prezidentských voľbách.

Budapešť 12. augusta (TASR) - Na celom svete sa uskutočňuje stíhanie politikov, ktorí sú v opozícii voči medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastávajú národné záujmy. Uviedol to v sobotu na sociálnej sieti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. TASR o tom informuje na základe jeho vyjadrenia.

Szijjártó napísal, že v Spojených štátoch sa novou obžalobou usilujú vyradiť najpravdepodobnejšieho kandidáta v najbližších prezidentských voľbách, na Slovensku zadržali popredného politika strany, ktorá má - ako uviedol - najväčšiu šancu v jesenných parlamentných voľbách, v Bosne a Hercegovine podali žalobu na demokraticky zvoleného lídra srbskej komunity.

"Medzinárodný liberálny mainstream sa neštíti žiadneho tvrdého zásahu, použitia policajných a súdnych prostriedkov, keď cíti ohrozenie svojej moci," napísal Szijjártó. Tento mainstream má podľa jeho ďalších vyjadrení strach z vôle ľudu. Organizácie ako Transparency International, Amnesty International či ďalšie podľa jeho vyjadrení nezasiahnu, pretože sú tiež na výplatnej listine medzinárodného liberálneho mainstreamu.