Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Švédsky kráľ navštívil v rámci spoločného výročia Japonsko

Švédsky kráľ si so svojou manželkou, kráľovnou Silviou, po boku Akihita a cisárovnej Mičiko prezrel výstavu o troch kľúčových švédskych vedcoch z 18. storočia. Foto: TASR/AP

Kráľovský pár počas svojho pobytu v Tokiu absolvuje aj štátny banket a obchodný seminár.

Tokio 23. apríla (TASR) - Švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv a japonský cisár Akihito navštívili v pondelok v Tokiu pri príležitosti 150. výročia nastolenia diplomatických vzťahov medzi svojimi krajinami špeciálnu výstavu venovanú švédskym prírodným vedám. Informovala o tom agentúra AP.

Švédsky kráľ si so svojou manželkou, kráľovnou Silviou, po boku Akihita a cisárovnej Mičiko prezrel výstavu o troch kľúčových švédskych vedcoch z 18. storočia, ktorí ovplyvnili Japonsko - vrátane Carla Linného, ktorý položil základy systematického vedeckého zatriedenia rastlín a živočíchov.

Akihitovi, ktorý je morským biológom, v roku 2007 udelila čestný doktorát univerzita, na ktorej Linné študoval. Japonské médiá uviedli, že cisára výstava veľmi zaujala a zostal na nej dlhšie, než plánoval. Švédsky kráľovský pár počas svojho pobytu v Tokiu absolvuje aj štátny banket a obchodný seminár.