Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

FOTO: Švajčiarsky tunel uzavreli, zhorel v ňom autobus

Vrak nemeckého autobusu zničený požiarom je v cestnom tuneli San Bernardino v Alpách na juhozápade Švajčiarska v piatok 18. mája 2018. V dôsledku popoludňajšieho požiaru tunel uzatvorili. Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je jasné, kedy bude premávka obnovená.

Bern 18. mája (TASR) - Dôležitý cestný tunel vo švajčiarskych Alpách v piatok uzavreli pre dopravu po tom, ako vnútri začal horieť nemecký autobus. Všetky osoby z autobusu i ostatných vozidiel dokázali tunel opustiť, pričom sa dve z nich priotrávili dymom, informovala agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenie polície vo švajčiarskom kantóne Graubünden.

Požiar v tuneli pod Priesmykom sv. Bernardína, ktorý sa nachádza na juhovýchode Švajčiarska blízko hranice s Talianskom, vypukol krátko po 13.00 h. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude premávka obnovená.

Sanitka je pred uzatvoreným cestným tunelom San Bernardino v Alpách na juhozápade Švajčiarska v piatok 18. mája 2018. K uzatvoreniu tunela došlo po požiari, ktorý zachvátil nemecký autobus v piatok popoludní.
Foto: TASR/AP

Po uzavretí uvedenej trasy úrady hlásili dlhé kolóny aj pri severnom vjazde do tunela, ktorý vedie pod blízkym Priesmykom sv. Gottharda.