Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Štyri osoby prišli o život v mori na rôznych miestach v Španielsku

Na archívnej snímke rybár sedí za dáždnikom, ktorým sa chráni pred studeným vetrom v Barcelone. Foto: TASR/AP

Španielsky meteorologický ústav AEMET vydal vo štvrtok varovanie pred silným vetrom vo viacerých oblastiach polostrova.

Gijón 28. marca (TASR) — Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku. TASR informuje na základe agentúry AP a webovej stránky denníka El País.

Záchranári v Astúrii našli telá muža a ženy, ktorí zahynuli pri dvoch samostatných incidentoch. Došlo k ním v okruhu približne desať kilometrov, západne od mesta Gijón. Išlo o britských občanov, píše El País.

V okolí prístavného mesta Tarragona v Katalánsku prišiel vo vlnách Stredozemného mora o život 16-ročný mladík a 30-ročný muž, ktorý sa ho pokúšal zachrániť.

Španielsky meteorologický ústav AEMET vydal vo štvrtok varovanie pred silným vetrom vo viacerých oblastiach polostrova. Vzťahovalo sa to aj pobrežie Astúrie, kde predpovedali vlny dosahujúce výšku sedem metrov.

AEMET tiež upozornil, že k Pyrenejskému polostrovu sa blíži smršť Nelson, ktorá sa v súčasnosti nachádza nad Spojeným kráľovstvom.

V roku 2012 sa v Galícii na severe Španielska utopil mladý Slovák. Zahynuli aj traja policajti, ktorí sa ho pokúšali zachrániť, napísali vtedy španielske médiá.