Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

SR, USA a Británia odsúdili ostreľovanie v Charkovskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské sily vo štvrtok ostreľovali obec Hroza v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Medzi obeťami bolo aj šesťročné dievča.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský na sociálnej sieti odsúdil štvrtkové ostreľovanie v ukrajinskej Charkovskej oblasti, pri ktorom prišlo o život najmenej 51 ľudí. TASR o tom informuje na základe jeho vyjadrenia na sociálnej sieti X. Útok odsúdili aj USA a Británia.

"Rázne odsudzujem barbarský ruský čin voči Ukrajine, ktorý pripravil o život desiatky nevinných Ukrajincov v dedine Hroza v Charkovskej oblasti." uviedol Wlachovský. Išlo podľa jeho slov o ďalší neakceptovateľný trestný čin spáchaný Ruskom a vyjadril sústrasť s pozostalými obetí.

Ruské sily vo štvrtok ostreľovali obec Hroza v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Medzi obeťami bolo aj šesťročné dievča.

Biely dom štvrtkový útok označil za desivý. Britský premiér Rishi Sunak uviedol, že útok potvrdzuje hĺbku skazenosti, do akej sú ruské sily ochotné klesnúť, napísal denník The Guardian s odvolaním sa na hovorcu úradu britského premiéra na Downing Street.

"Štvrtkové krviprelievanie potvrdilo, že Rusko zámerne a barbarsky zaútočilo na civilné ciele - kaviareň a obchod v obci Hroza," uviedlo na sociálnej sieti britské ministerstvo zahraničných vecí.