Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia rozbila drogový gang a zatkla desať ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzi zadržanými osobami bol aj údajný vodca pašeráckeho gangu, bývalý námorník britského kráľovského námorníctva.

Madrid 24. mája (TASR) - Španielska polícia rozbila sieť obchodníkov s drogami, ktorí pašovali hašiš do ďalších krajín Európy, pričom zatkla desať osôb vrátane údajného vodcu, bývalého britského námorníka. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Polícia zatkla podozrivých minulý týždeň v provinciách Cádiz a Málaga na juhu Španielska, ako aj v španielskej severoafrickej enkláve Ceuta, uviedla vo vyhlásení španielska polícia.

Medzi zadržanými osobami bol aj údajný vodca pašeráckeho gangu, bývalý námorník britského kráľovského námorníctva "s rozsiahlymi námornými znalosťami", ktorý je podozrivý z prepravy drog po mori.

Zmienený neznámy muž, ktorý žil v "luxusnej" cádizskej štvrti, mal "väzby na zločinecké organizácie v európskych krajinách, ako sú Británia a Ukrajina", kam gang drogy posielal. Vlastnil niekoľko firiem, ktoré predávali a prenajímali člny a ktoré využíval na prepravu hašiša.

V rámci operácie, ktorá sa uskutočnila v spolupráci s britským Národným kriminálnym úradom (NCA), polícia zaistila plachetnicu a dve jachty, ako aj 1,6 tony hašiša.