Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Sky News spustí nový kanál, ktorý bude obchádzať tému brexitu

Westminsterský palác, sídlo britského parlamentu. Foto: TASR/AP

Takmer 60 percent ľudí priznalo, že správy majú negatívny dosah na ich náladu, a 40 percent opýtaných povedalo, že sa cítia bezmocní na to, aby zmenili priebeh udalostí.

Londýn 16. októbra (TASR) - Britská spravodajská televízia Sky News spustí v stredu nový spravodajský kanál s názvom Sky News Brexit-Free, ktorý divákov nebude informovať o témach týkajúcich sa brexitu.

Sky News tak reagovala na výsledky prieskumu, z ktorého vyplynulo, že tretina Britov vôbec nepozerá správy, pričom ako dôvod uviedli práve brexit. Informovala o tom na svojej webovej stránke samotná Sky News.

Nová stanica, ktorá svoje vysielanie začne o 17.00 h miestneho času (18.00 h SELČ) bude vysielať vždy počas týždňa od 17.00 do 22.00 h miestneho času. Zameraná bude na divákov, ktorých hnevá a otravuje sledovať v médiách už tri roky trvajúce snahy Británie dosiahnuť kompromis o brexitovej dohode s Európskou úniou a preto sa pozeraniu správ úplne vyhýbajú.

Podľa výsledkov prieskumu zverejnených počas leta viac než 70 percent respondentov uviedlo, že z toho, že nepozerajú správy, vinia brexit. Sú totiž znechutení z politických diskusií, ktoré túto tému sprevádzajú.

Takmer 60 percent ľudí priznalo, že správy majú negatívny dosah na ich náladu, a 40 percent opýtaných povedalo, že sa cítia bezmocní na to, aby zmenili priebeh udalostí.

Šéf Sky News John Ryley nazval založenie spravodajského kanála, ktorý sa nebude venovať téme brexitu, za odvážny prístup. Viedlo však k nemu podľa jeho slov počúvanie názorov verejnosti za posledné týždne a mesiace. "Je to niečo, o čom sme presvedčení, že naši diváci ocenia," vyhlásil.

Sky News však bude tému brexitu, ako i ďalšie udalosti svetového diania na svojom hlavnom spravodajskom kanáli aj naďalej komplexne a detailne pokrývať, dodal Ryley.