Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Šéfovia Nočných vlkov majú zákaz vstupu do Bosny a Hercegoviny

Vodca Nočných vlkov Alexander Sergejevič Zaldostanov. Foto: Wikipedia

Noční vlci majú už svoje filiálky vo viacerých krajinách stredovýchodnej Európy vrátane Srbska, kde ich 19. marca slávnostne privítajú.

Sarajevo 15. marca (TASR) - Bosna a Hercegovina zakázala šéfovi ruského motorkárskeho klubu Noční vlci Alexandrovi Zaldostanovovi, známemu pod prezývkou Chirurg, a Sašovi Savičovi, ktorý riadi srbskú pobočku tohto zoskupenia, vstup na svoje územie. Stalo sa tak s odvolaním sa na bezpečnostné dôvody, informovali vo štvrtok bosnianske noviny Dnevni Avaz.

USA uvalili na formáciu blízku Kremľu sankcie v súvislosti s účasťou na bojoch na Ukrajine a s odvolaním sa na tento fakt, ako aj na iné aktivity Nočných vlkov sa zrodilo i rozhodnutie Sarajeva.

Noční vlci majú už svoje "filiálky" vo viacerých krajinách stredovýchodnej Európy vrátane Srbska, kde ich 19. marca slávnostne privítajú.

Deviati členovia ruského motorkárskeho klubu, ktorého členskú základňu tvorí medzičasom viac ako 5000 nadšencov, sa v priebehu niekoľkých dní vydajú na deväťdňovú okružnú cestu po Balkáne, v rámci ktorej navštívia najskôr Srbsko a potom Bosnu a Hercegovinu.