Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Samovražedný útok v Pakistane si vyžiadal najmenej desať obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASRAP

Medzi obeťami útoku, ku ktorému došlo v hlavnom meste nepokojnej provincie Balúčistán pri hraniciach s Iránom a Afganistanom, sú aj dvaja príslušníci polície.

Islamabad 17. februára (TASR) - Najmenej desať obetí na životoch si v pondelok vyžiadal samovražedný útok na policajné vozidlo v meste Kvéta na západe Pakistanu, píše agentúra Reuters.

"Do Všeobecnej nemocnice priviezli nateraz desať tiel a 35 zranených osôb," uviedol pre agentúru zamestnanec nemocnice v Kvéte.

Medzi obeťami útoku, ku ktorému došlo v hlavnom meste nepokojnej provincie Balúčistán pri hraniciach s Iránom a Afganistanom, sú aj dvaja príslušníci polície. Pre Reuters to potvrdil vysokopostavený predstaviteľ miestnej polície.

Balúčistán je najväčšou a zároveň najmenej zaľudnenou zo štyroch autonómnych provincií v Pakistane. Väčšinu miestneho obyvateľstva tvoria Balúčovia, ktorí patria medzi tzv. iránske národy.

Od 70. rokov 20. storočia pôsobí v tomto regióne militantné separatistické hnutie Balúčistánska oslobodzovacia armáda (BLA).