Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Salvini: Pravicové politické krídlo je pravým ochrancom Európy

Na archívnej snímke Matteo Salvini. Foto: TASR/AP

Minister vnútra Salvini, ktorý vedie pravicovú stranu Liga Severu, povedal, že v máji počas volieb do Európskeho parlamentu máme príležitosť poslať do vlády v Európe silu, ktorá nie je socialistická.

Rím 22. septembra (TASR) - Taliansky, proti prisťahovalcom zameraný minister vnútra Matteo Salvini v sobotu vyhlásil, že práve v krajne pravicovom politickom spektre sú "praví ochrancovia európskych hodnôt".

Minister vnútra Salvini, ktorý vedie pravicovú stranu Liga Severu (LN), povedal, že v máji počas volieb do Európskeho parlamentu "máme príležitosť poslať do vlády v Európe silu, ktorá nie je socialistická".

Salvini, ktorý je zároveň vicepremiérom v novej populistickej, euroskeptickej talianskej vláde, mal v sobotu príhovor na politickom fóre v Ríme, ktoré zorganizovala malá krajne pravicová talianska opozičná strana.

Neskôr mal podľa plánu na fóre predniesť prejav Steve Bannon, bývalý stratég amerického prezidenta Donalda Trumpa. Bannon v poslednom období vyzýva na vytvorenie jednotného frontu národov, ktorý bude politiku v Európskej únii posúvať oveľa viac doprava, pripomenula tlačová agentúra AP.