Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Saakašvili tvrdí, že je väzňom ukrajinskej oligarchie a Putina

Na archívnej snímke Michail Saakašvili Foto: TASR/AP

Bývalý gruzínsky líder sa stal vodcom ukrajinskej opozície a v uplynulých týždňoch sa zasadzoval za zvrhnutie ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

Kyjev 11. decembra (TASR) - Bývalý gruzínsky prezident Michail Saakašvili kritizoval obvinenia Ukrajiny voči svojej osobe a oboril sa slovami o skorumpovaných oligarchoch a ruskom lídrovi Vladimirovi Putinovi, informovala agentúra DPA.

"Považujem sa za väzňa ukrajinskej oligarchie a Putina," povedal Saakašvili podľa miestnych médií na pôde súdu v Kyjeve.

Súd by mal rozhodnúť o tom, či Saakašvili zostane vo väzbe. Bývalý gruzínsky líder sa stal vodcom ukrajinskej opozície a v uplynulých týždňoch sa zasadzoval za zvrhnutie ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

Saakašviliho zadržali v Kyjeve 8. decembra. Je podozrivý z pomoci členom zločineckých organizácií a zatajovania ich trestnej činnosti. Ukrajinská generálna prokuratúra totiž Saakašviliho podozrieva, že sa sprisahal s ukrajinským podnikateľom s väzbami na Rusko s cieľom zosadiť Porošenka. Saakašvili všetky obvinenia odmieta.