Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Rusko zakázalo 18 Američanom vstup na svoje územie

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Opatrenie prichádza iba deň po tom, ako USA oznámili uvalenie svojich sankcií na základe takzvaného Magnického zákona, ktorý Rusko považuje za zásah do svojich vnútorných záležitostí.

Moskva 13. apríla (TASR) - Rusko dnes zakázalo 18 Američanom vstup na svoje územie ako odpoveď na opatrenie Washingtonu, ktorý uvalil sankcie na 18 ruských občanov za ich údajné porušovanie ľudských práv. Informovala o tom agentúra AP.

Na zozname, ktoré dnes zverejnilo Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie, sa okrem iných nachádzajú: John Yoo, bývalý zamestnanec Ministerstva spravodlivosti USA, ktorý vypracoval internú správu schvaľujúcu brutálne vypočúvacie metódy; David Addington, šéf štábu bývalého amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho; ako aj dvaja bývalí velitelia väzenského zariadenia Guantánamo.

Opatrenie prichádza iba deň po tom, ako USA oznámili uvalenie svojich sankcií na základe takzvaného Magnického zákona, ktorý Rusko považuje za zásah do svojich vnútorných záležitostí. Hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí dnes vo vyhlásení uviedol, že sankcie Washingtonu sú "tvrdou ranou pre bilaterálne vzťahy a vzájomnú dôveru" oboch krajín, píše AP.