Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Voda v niektorých rozvodnených riekach v Rusku ešte stúpne

Miestni obyvatelia (vľavo) stoja na bariérach a sledujú zaplavené územie v ruskom meste Orenburg vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Záplavy postihli oblasti na západnej Sibíri a na Urale, ale aj susediaci Kazachstan. Tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 15. apríl (TASR) - Ruské úrady v pondelok upozornili, že hladina vody v zaplavených oblastiach v strednej časti krajiny pravdepodobne ešte stúpne. Úrady vo viacerých oblastiach odporučili evakuáciu obyvateľstva, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Záplavy postihli oblasti na západnej Sibíri a na Urale, ale aj susediaci Kazachstan. Tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

V niektorých oblastiach vrátane najviac postihnutej Orenburskej však voda poklesla. Hladiny stúpajú v Kurganskej a Ťumenskej oblasti.

Úrady v Ťumenskej oblasti uviedli, že evakuovali osem dedín z dôvodu stúpajúcej hladiny rieky Tobol. Upozornili, že prudko stúpa aj hladina rieky Išim. Oblastný gubernátor Alexandr Moor uviedol, že úrady zvažujú nútenú evakuáciu