Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Rusko: Útoky dronmi poškodili dve budovy v Moskve

Primátor Moskvy Sergej Sobjanin v pondelok 24. júla 2023 oznámil, že nočné "útoky dronmi" zasiahli dve "nebytové" budovy v ruskom hlavnom meste, pričom nie sú hlásené žiadne úmrtia. Foto: TASR - AP

Nie sú hlásené žiadne úmrtia.

Moskva 24. júla (TASR) - Primátor Moskvy Sergej Sobjanin v pondelok nadránom oznámil, že nočné "útoky dronmi" zasiahli dve "nebytové" budovy v ruskom hlavnom meste, pričom nie sú hlásené žiadne úmrtia. TASR správu prevzalo od agentúry AFP.

"Dnes okolo štvrtej hodiny ráno (03.00h SELČ) boli nahlásené útoky dronmi, ktoré zasiahli dve nebytové budovy. Neprišlo k žiadnym vážnym škodám ani úmrtiam," Sobjanin napísal na Telegrame a dodal, že na mieste útoku zasahujú záchranári.

Ministerstvo obrany tvrdí, že odrazilo "teroristický útok" na Moskvu



Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že počas pondelňajšej noci zastavilo ukrajinský "teroristický útok" na Moskvu. TASR správu prevzalo od agentúry AFP.

K útoku prišlo deň po tom, čo Kiev prisľúbil odplatu za ruský raketový útok na čiernomorský prístav v Odese.

"Zastavili sme pokus kievského režimu spáchať teroristický útok prostredníctvom dvoch dronov na objekty na území Moskvy," uviedlo ministerstvo obrany. Dodalo, že neprišlo k žiadnym úmrtiam.

Ruská tlačová agentúra TASS informovala, že jeden dron sa zrútil neďaleko ministerstva obrany a druhý zasiahol obchodné centrum na Lichačovovej ulici.

Ruská agentúra RIA Novosti zverejnila video, zobrazujúce viditeľne poškodenú vrchnú časť budovy obchodného centra. Cestu v blízkosti centra uzavreli.