Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že zostrelilo vyše 30 dronov v pohraničí s Ukrajinou

Príslušníci práporu Sibír ukrajinskej armády, ktorý tvoria výlučne občania Ruskej federácie, odpočívajú počas vojenského výcviku neďaleko Kyjeva. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení tvrdilo, že v priebehu dvoch hodín zostrelilo 26 dronov nad Krymským polostrovom, ktorý Moskva anektovala v roku 2014.

Moskva 15. decembra (TASR) - Rusko v piatok večer uviedlo, že zmarilo sériu dronových útokov v pohraničných oblastiach s Ukrajinou. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení tvrdilo, že v priebehu dvoch hodín zostrelilo 26 dronov nad Krymským polostrovom, ktorý Moskva anektovala v roku 2014. Rezort obrany nepriblížil, či došlo aj k nejakým obetiam alebo škodám.

Ministerstvo predtým v aplikácii Telegram napísalo, že ruské sily zničili šesť dronov aj v Kurskej oblasti.

Útoky bezpilotných lietadiel potvrdil na Telegrame aj gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt. Obyvateľov vyzval, aby zachovali pokoj.

K dronovým útokom dochádza na ruských pohraničných regiónoch takmer každý deň, avšak AFP podotýka, že hromadné nálety sú menej časté. Ukrajina podnikla útoky už aj v Moskve a jej predmestí.

Rusko od začiatku vlaňajšej invázie bombarduje ukrajinské mestá pravidelne už takmer 660 dní. Počas tohto týždňa spustilo aj masívny útok dronmi na južné oblasti Ukrajiny a na Kyjev vypálilo balistické strely, ktoré ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila. Približne 50 ľudí sa v ukrajinskej metropole zranilo, keď ich zasiahli časti zostrelených rakiet.