Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že Kyjev útočil raketami na Krym

Saky - Dym stúpa po výbuchoch v ruskej leteckej základni Novofedorivka na Rusmi anektovanom ukrajinskom polostrove Krym. Foto: TASR - AP

Ruské ministerstvo obrany uvádza, že jedna z rakiet bola vypálená nad Čierne more. Ďalšiu zachytili nad prístavom v Sevastopole, tvrdí tamojší ruský gubernátor Michail Razvožajev.

Moskva 21. januára (TASR) - Rusko tvrdí, že ukrajinská armáda vypálila v nedeľu niekoľko rakiet na polostrov Krym, ktorý Moskva anektovala v roku 2014. TASR o tom píše podľa agentúry DPA.

Ruské ministerstvo obrany uvádza, že jedna z rakiet bola vypálená nad Čierne more. Ďalšiu zachytili nad prístavom v Sevastopole, tvrdí tamojší ruský gubernátor Michail Razvožajev. Letecký poplach na Kryme po týchto incidentoch ruské úrady ukončili.

Kyjev počas prebiehajúcej vojny už viackrát útočil na Ruskom anektovaný Krymský polostrov raketami a dronmi, pričom cielil predovšetkým na ruskú čiernomorskú námornú flotilu. Podarilo sa mu pritom viackrát poškodiť či zničiť ruské vojenské objekty. Potopil napríklad raketový krížnik Moskva či výsadkovú loď Novočerkassk.