Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko hrozí odvetnými opatreniami za nové americké sankcie

Hovorca ruského prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Peskov dnes povedal, že rozhodnutie Washingtonu nebolo konštruktívne a dodal, že Moskva "na úrovni expertov zvažuje rozličné možnosti".

Moskva 21. augusta (TASR) - Rusko vyjadrilo dnes poľutovanie nad novými sankciami, ktoré naň uvalili Spojené štáty a pohrozilo prípadnými recipročnými opatreniami, napísala agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

Peskov dnes povedal, že rozhodnutie Washingtonu nebolo konštruktívne a dodal, že Moskva "na úrovni expertov zvažuje rozličné možnosti".

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalila v utorok sankcie na 38 ruských fyzických a právnických osôb za aktivity Ruska na východe Ukrajiny. Americký minister financií Steven Mnuchin uviedol, že sankcie boli navrhnuté s cieľom "vyvíjať tlak na Rusko, aby sa usilovalo o dosiahnutie diplomatického riešenia" situácie na východnej Ukrajine.

Vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi zostávajú napäté aj napriek tomu, že Biely dom sa podľa agentúry AP usiluje dohodnúť bilaterálne stretnutie medzi Trumpom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktoré by sa malo uskutočniť v rámci summitu skupiny G20. Ten sa bude konať 7.-8. júla v nemeckom Hamburgu.

Peskov možnosť takéhoto stretnutia potvrdil, avšak zároveň uviedol, že Moskva naň zatiaľ neuskutočnila nijaké prípravy.