Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Tínedžer sa priznal k brutálnej vražde sedemročného dievčaťa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žiačka viedenskej základnej školy zmizla minulý piatok spred bytového domu, kde sa hrala s ostatnými deťmi.

Viedeň 15. mája (TASR) - Tínedžer sa priznal k brutálnej vražde dcéry prisťahovalcov z Čečenska, ku ktorej došlo minulý týždeň vo Viedni. Oznámili to v utorok na tlačovej konferencii rakúski vyšetrovatelia, ktorých citovala agentúra DPA.

Sedemročná žiačka viedenskej základnej školy zmizla minulý piatok spred bytového domu, kde sa hrala s ostatnými deťmi. Jej mŕtve telo zabalené v igelitkách objavili v sobotu ráno v odpadkovom koši vo viedenskom obvode Döbling.

Šestnásťročný študent strednej školy dievčaťu takmer odrezal hlavu s kuchynským nožom, k sexuálnemu zneužitiu nedošlo. Vyšetrovateľom zdôvodnil svoj čin všeobecnými pocitmi hnevu, ktorý nebol namierený priamo voči obeti. Dievča bolo - ako uviedol - v zlom čase na zlom mieste.

K vražde došlo v byte páchateľa, ktorý býval v susedstve s rodičmi, taktiež pôvodom z Čečenska. Policajtov na miesto činu v sociálnom bytovom komplexe Ditteshof priviedli služobné psy.

"Neprejavil empatiu ani emócie," povedal na margo tínedžera detektív Gerhard Haimeder. Obeť páchateľa dobre poznala a už predtým ho navštívila v jeho byte, kam ju pozval na zmrzlinu. Podľa polície išlo o dobrého študenta, ktorý doposiaľ nemal problémy so zákonom. Vyšetrovatelia preveria, či netrpí poruchou osobnosti.