Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Český bezdomovec obťažoval ženy vo viedenskom metre

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Rakúska prokuratúra iniciovala uvalenie väzby na muža, aj keď ho vzhľadom na psychický stav zatiaľ nepodrobili výsluchu.

Viedeň 18. augusta (TASR) - O prípadnom uvalení vyšetrovacej väzby na 36-ročného už trestaného českého občana pre dôvodné podozrenie, že v pondelok večer sexuálne obťažoval dve ženy vo veku 24 a 17 rokov v metre rakúskej metropoly, rozhodne Krajinský súd pravdepodobne v sobotu.

Zadržaného, ktorý v pondelok neskoro večer siahol dvom ženám na eskalátoroch na dvoch staniciach metra do rozkroku, umiestnili predbežne v justičnom zariadení vo viedenskej štvrti Josefstadt, prokuratúra však iniciovala uvalenie väzby na neho, aj keď ho vzhľadom na psychický stav zatiaľ nepodrobili výsluchu.

Videozáznamy viedenského dopravného podniku potvrdili, že v oboch prípadoch je vinníkom ten istý muž, ktorý je registrovaný ako nesvojprávny a ktorý pri sebe nemal ani žiadne osobné dokumenty. Čech nedisponuje v Rakúsku trvalým bydliskom a patrí zrejme medzi bezdomovcov.

Obe poškodené vo veku 17 a 24 rokov už vypovedali a zhodne popísali konanie podozrivého, ktorý v prípade tínedžerky použil dokonca akúsi drevenú palicu zaistenú policajtmi.