Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Raketový útok na Kyjev si vyžiadal päť zranených

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na mieste po ruskom leteckom útoku v Kyjeve v pondelok 25. marca 2024. Foto: TASR/AP

Britská stanica BBC s odvolaním sa na kyjevského primátora Vitalija Klička doplnila, že dvaja ľudia boli hospitalizovaní a dvaja ďalší mali akútnu stresovú reakciu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 25. marca (TASR) - Pri raketovom útoku na Kyjev utrpelo v pondelok zranenia najmenej päť ľudí. Poškodená bola trojposchodová budova telocvične v centre mesta i niekoľko bytových domov v troch štvrtiach, na ktorých územie dopadli úlomky rakiet.

Britská stanica BBC s odvolaním sa na kyjevského primátora Vitalija Klička doplnila, že dvaja ľudia boli hospitalizovaní a dvaja ďalší mali akútnu stresovú reakciu.

V meste bolo súbežne s vyhlásením poplachu počuť viacero výbuchov, ktoré podľa agentúry AP vystrašili ľudí v uliciach.

Ukrajinská armáda po útoku na Kyjev hlásila dve zostrelené balistické rakety, ktoré boli vypálené z Ruskom okupovaného Krymského polostrova.

Americká veľvyslankyňa v Kyjeve Bridget Brinková uviedla, že Rusko použilo na útok na ukrajinskú metropolu hypersonické rakety.

Rusko v posledných dňoch výrazne zintenzívnilo svoje raketové útoky na Ukrajinu a Kyjev v pondelok zažil už tretí útok za päť dní.

Agentúra AP poznamenala, že k najnovšiemu útoku na Kyjev došlo tri dni po teroristickom útoku v koncertnej sále v Moskve. Politickí komentátori pripúšťajú, že ruský prezident Vladimir Putin by mohol útok v Moskve využiť na posilnenie podpory vojny a ako zámienku na eskaláciu útokov na Ukrajinu.