Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Radikáli z radov Dynama Drážďany zmlátili do krvi skupinu jezídov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Drážďanská polícia pôvodne informovala iba o bitke asi 30 Severoafričanov, do ktorej sa neskôr zapojili aj nemeckí návštevníci miestnych slávností.

Drážďany 25. augusta (TASR) - Drážďanská polícia vyšetruje nedeľňajší brutálny útok na skupinu utečencov zo severného Iraku. Jezídov, ktorí sa uchýlili pred násilím Islamského štátu v marci 2015 do Nemecka, teraz zmlátili v saskej metropole zrejme pravicoví radikáli z radov fanúšikov miestneho futbalového klubu Dynamo.

Vyplýva to z informácií, ktoré získalo internetové vydanie najčítanejšieho nemeckého denníka Bild rešeršovaním kauzy.

Drážďanská polícia pôvodne informovala iba o bitke asi 30 Severoafričanov, do ktorej sa neskôr zapojili aj nemeckí návštevníci miestnych slávností.

Operatívne centrum polície OAZ, v ktorého kompetencii sú extrémizmom motivované trestné činy na území spolkovej krajiny Sasko, už prevzalo vyšetrovanie prípadu, ktorý sa po rešerši investigatívnych novinárov z Bildu javí inak ako pôvodne. Dôvodom je jestvujúce podozrenie z nebezpečného ublíženia na zdraví a narúšania verejného poriadku, ktorého prípadný xenofóbny motív je ešte predmetom skúmania.

Traja z poškodených Faisal M. (25), Ali H. (43) a Sarhan S. (19) utrpeli podľa nemeckého periodika vážne zranenia.

Jeden z ich priateľov netajil, že netúži momentálne po ničom inom, iba čím skôr opustiť Drážďany. Súčasne hovoril o zákernom prepade a o tom, že si už v noci netrúfa ísť po ulici.