Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putina čakajú v deň finále MS aj rokovania s Macronom a Orbánom

Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovára počas otváracieho ceremoniálu pred úvodným zápasom 21. majstrovstiev sveta vo futbale Rusko - Saudská Arábia na štadióne Lužniki v Moskve 14. júna 2018. Foto: TASR/AP

Na schôdzke Putin-Macron sa bude hovoriť zrejme aj o blížiacom sa summite najvyšších predstaviteľov Ruskej federácie a Spojených štátov v Helsinkách.

Moskva 13. júla (TASR) - O dva dni, keď bude Moskva dejiskom finále futbalového svetového šampionátu 2018, zavítajú do ruskej metropoly nielen početné osobnosti svetového futbalu, športu všeobecne, ale aj vrcholní politici.

Prezident hostiteľskej krajiny Vladimir Putin absolvuje podľa informácií, ktoré priniesla tlačová agentúra Reuters, napríklad bilaterálne schôdzky s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, ktorý bude neskôr v hľadisku štadióna v Lužnikách fandiť krajanom, aby získali po dvoch desaťročiach druhý titul svetových šampiónov, ale napríklad aj so známym futbalovým nadšencom, maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorého čaká v septembri oficiálna návšteva Ruskej federácie.

Ako oznámili oficiálne kremeľské zdroje, na schôdzke Putin-Macron sa bude hovoriť zrejme aj o blížiacom sa summite najvyšších predstaviteľov Ruskej federácie a Spojených štátov v Helsinkách. Putin bude s prezidentom USA Donaldom Trumpom rokovať vo fínskej metropole v pondelok 16. júla.