Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Putin navštívi Buranovo a stretne sa so spievajúcimi babuškami

Ruská vokálna skupina Buranovskije babuški Foto: TASR/AP

Práve odtiaľ pochádzajú členky-seniorky vokálnej skupiny Buranovskije babuški, ktoré vo farbách Ruskej federácie vybojovali druhé miesto na 57. ročníku Eurovíznej pesničkovej súťaže v Baku.

Moskva 28. mája (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin zaradí do svojho programu čoskoro neplánovanú návštevu obce Buranovo v Malopurginskej oblasti Udmurtskej republiky.

Práve odtiaľ pochádzajú totiž členky-seniorky vokálnej skupiny Buranovskije babuški, ktoré vo farbách Ruskej federácie vybojovali v sobotu s piesňou Party for Everybody druhé miesto v 57. ročníku Eurovíznej pesničkovej súťaže, ktorej dejiskom bolo azerbajdžanské Baku.

Putin sa už nechal počuť, že ho nadchol talent a vkus členiek skupiny, o ktorom sa presvedčil pred televíznou obrazovkou, sledujúc prenos z Baku.



Súčasne ubezpečil, že využije pobyt v Buranove, aby si overil informáciu, podľa ktorej tam disponujú iba jediným televízorom pre všetkých občanov obce.

Buranovskije babuški patrili už pred finálovým večerom do širšieho okruhu favoritov podľa stávkových kancelárií, ich druhá priečka za víťaznou Loreen a jej skladbou Euphoria zo Švédska bola však menším prekvapením.