Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Propalestínski demonštranti zablokovali Westminsterský most v Londýne

Snímka z protestu v Londýne. Foto: TASR/AP

Protestná akcia, ktorú iniciovala organizácia Free Palestine Coalition, sa začala na poludnie pri fontáne v londýnskom parku St James's Park.

Londýn 6. januára (TASR) - Stovky propalestínskych demonštrantov v sobotu počas prvého tohtoročného protestu v Londýne zablokovali Westminsterský most, pričom požadovali prímerie v Pásme Gazy. Niekoľkých z nich zadržala polícia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Protestná akcia, ktorú iniciovala organizácia Free Palestine Coalition, sa začala na poludnie pri fontáne v londýnskom parku St James's Park. Londýnska metropolitná polícia tam niekoľkých demonštrantov zadržala.

Protestujúci následne pochodovali cez štvrť Westminster. Policajti ich zastavili pri hodinovej veži Elizabeth Tower. Demonštranti na následne pridali k blokáde Westminsterského mostu.

Demonštranti požadovali okamžité prímerie v Pásme Gazy a ukončenie izraelskej okupácie palestínskych území. Vyzvali tiež Britániu, aby prestala Izraelu predávať zbrane.

Niektorí demonštranti mali na tvárach masky popredných politikov vrátane masky tváre britského premiéra Rishiho Sunaka a amerického prezidenta Joea Bidena. Ruky mali zároveň natreté červenou farbou.